Sudar Mamuta i Vitezova

Mnogo toga zavisiće od predstojećeg duela 3. kola Prve lige Srbije grupa Sever, u kom se sastaju Mammoths-i iz Kikinde i Klek Knights-i.
Maksimalnim učinkom u dosadašnja dva kola Mamuti su istakli najozbiljniju kandidaturu za plasman u baraž, dok su Vitezovi, prošlogodišnji superligaši, sezonu započeli pobedom nad vršačkim Lavovima (34:28), a potom poklekli u duelu sa Lovcima (14:42).
- Odlično smo otvorili prvenstvo, a daćemo sve od sebe da i na trećem ovosezonskom susretu ostvarimo trijumf i tako se približimo na korak od plasmana u baraž. Naravno, to neće biti nimalo lak zadatak, jer nam dolaze  uvek nezgodni i borbeni Vitezovi, koji u svaku utakmicu ulaze sa imperativom pobede. Pomenuo bih da su nam Klečani prijatelji od našeg osnivanja i da smo u prošlosti imali zajedničke treninge i nekoliko skrimidž mečeva, a odigrali smo jednu zvaničnu prvenstvenu utakmicu, koju su oni na njihovom terenu dobili, tako da im prepuštam ulogu favorita. Činjenica da su u prethodnom kolu izgubili daje im motiv više, kako bi držali priključak za prva dva mesta u grupi – smatra Aleksandar Aćimov, trener i trkač Mamuta.
Ključ uspeha Kikinđana leži u odbrani, jer su sa samo osam primljenih poena u dve utakmice trenutno najbolji na „severu“. Sa druge strane, Mamutima ne cvetaju ruže u napadu, s obzirom da su posle Grofova, koji još uvek nisu poentirali, najneefikasniji tim u ligi sa 30 poena. To im nije zasmetalo da u prva dva kola upišu pobede, nad Celtisima (17:8) i Grofovima (13:0).
- Igrači Mamuta su spremni da u nedelju odigraju na visokom nivou i odgovore na sve zadatke koje se pred njih postave. Naši igrači u svaku utakmicu ulaze maksimalno skoncentrisani i verujem da će naša odbrana i ovoga puta, kao i u prethodnim susretima, postaviti snažan bedem za protivničke atake. Očekujem borbenu, tvrdu utakmicu, sa mnogo atraktivnih obaranja, a odluku o pobedniku doneće trenutna motivacija, tako da je vrlo moguće da meč odluči jedna lopta. Pozvao bih sve ljubitelje američkog fudbala da dođu na stadion i povedu nas do nove ovosezonske pobede – rekao je Aćimov.
Utakmica se igra u nedelju, od 16 sati, na stadionu  FK Žak u Kikindi, a imaće i humanitarni karakter, za pomoć malom Lazaru Papiću, rođenom 2007. godine, koji je oboleo od poremećaja rada pankreasa (dijabetes tipa I) i celikallije (alergije na gluten), te su mu neophodni lečenje i operacija u Frankfurtu. Svi ljudi dobre volje pomoć mogu uplatiti i na žiro račun u Komercionalnoj banci AD Beograd 205-9011004961689-12

0 коментара:

Post a Comment