Bedem Mamuta zaustavio Grofove

Grofovi Novi Kneževac – Mammoths Kikinda 0:13 (0:7, 0:0, 0:6, 0:0 )
Stadion FK Obilić.
Kretanje rezultata:
0:7 Branislav Fekete trčanje za 15 jardi, Matija Almaši PAT
0:13 Fekete pas ka Aleksandru Simulovu za 40 jardi, neuspešan PAT
U prelepoj atmosferi, pred oko 200 gledalaca, susret Grofova i Mamuta je i ovoga puta opravdao očekivanja, kada su u pitanju uzbuđenja i vrela atmosfera na terenu.
Činilo se da su Grofovi uspeli da zaustave nalet Mamuta u prvom drajvu, ali je na trećem pokušaju sevnuo pas od 50 jardi.  Dobru poziciju lako je iskoristio Branislav Fekete trčanjem i doveo Kikinđane u vođstvo. To nije poremetilo domaće da stignu na samo nekoliko inča od protivničke end zone. Međutim, kada se očekivalo izjednačenje, odlično je reagovala odbrana Mamuta i vratila Grofove petnaestak jardi, a potom se u potpunosti odbranila.
Da stvar bude gora po tim iz Novog Kneževca, već u prvom drajvu povredio se roviti kvoterbek Kanižaj, pa je za njega ovaj meč bio završen. Nisu se predavali Grofovi. Ubrzo zatim odlično su reagovali u odbrani i pokupili fambl na desetak jardi od protivničke end zone. Ponovo su stigli na samo par jardi od end zone, ali je zid Mamuta opet izdržao.
Napad Kneževca su na smenu predvodili Stefanović i risiver Ivošević, koji je uz Vojnić Hajduka uspevao da zada dosta problema protivničkoj odbrani, ali nedovoljno da se ponovo stigne do crvene zone. Rat odbrana vođen je tokom većeg dela susreta, a jedan od retkih kikseva defanzivnog iskoristio je junak susreta Branislav Fekete, dugačkim pasom na četrvtom pokušaju za 20 jardi, posle kojeg je pronašao Aleksandra Simunova.
- Bez postignutog poena utakmica se ne može dobiti, bez obzira na odličan posao u odbrani. Ostaje nam samo da žalimo za propuštenim prilikama na pragu end zone Mamuta – rekao je Nebojša Pakaški sejfti Grofova.
Drugom pobedom gosti iz Kikinde uspešno su nastavili pohod ka baražu i izjednačili se sa Huntersima iz Vrbasa na deobi prvog mesta.
- Kao i uvek, protiv Grofova se igralo na jednu loptu, ali uspeli smo da slavimo u još jednoj tvrdoj utakmici i nastavljamo ka cilju koji smo zacrtali ove sezone, a to je plasman u baraž – kazao je Mirko Jočić, ofanzivni linijaš i trener Mamuta.

0 коментара:

Post a Comment