Inđijci ušli u Superligu u velikom stilu

Inđija Indians – Kikinda Mammoths 43:3 (7:3, 7:0, 14:0, 15:0)
Stadion: Gradski u Inđiji. Gledalaca: oko 700.
Kretanje rezultata:
7:0 – Adrijan Makleod trčanje 5 jardi; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
7:3 – Matija Almaši fild gold 30 jardi
14:3 – Timoti Robinson trčanje 2 jarde; Vladimir Dimitrijević usešan PAT
21:3 – Adrijan Makleod trčanje 44 jarde; Vladimir Dimitrijević uspešan PAT
28:3 – Pol Luis, vraćanje panta 40 jardi; Darko Klasan uspešan PAT
35:3 – Timoti Robinson pas 55 jardi ka Ivanu Prskalu; Darko Klasan uspešan PAT
43:3 – Milan Jeftić pas 30 jardi ka Aleksandru Markoviću;Jeftić pas ka Zoraji pretvaranje za 2 poena
Indiansi su u Superligi! U fenomenalnom ambijentu gradskog stadiona u Inđiji, Sremci su uspeli da opravdaju ulogu favorita i odličnom igru, pre svega u drugom poluvrmenu, ubedljivo savladaju Mamute iz Kikinde u baraž meču za plasman u elitnu Sportklub Superligu naredne godine.
Na taj način, Inđijci su superiorno, bez izgubljene utakmice, uspeli da se domognu cilja. Međutim, početak meča nije bio u duhu onoga kako se završio, jer su Kikinđani uspevali dugo da odolevaju furioznim napadima domaćina. Posle prvog poentiranja, preko Adrijana Meklauda, uspeli su da odgovore, ali ne istom merom. Stigli su nadomak end zone, ali ne i utrčali u nju, pa su morali da se zadovolje fild golom. Ispostavilo se da su tri poena Matije Almašija bili i jedini koje su Kikinđani uspeli da postignu u ovom meču.
Druga četvrtina odlikovala se neuspešnim napadima na obe strane, uz dva fambla Indijanaca, uprkos atraktivnim presečenoj lopti Gorana Zeca. Činilo se da se meč u tom trenutku „lomi“ i da obe strane imaju snage za preokret, ali posle intersepcije Vase Vokrapića i trčanja od 25 jardi, on je zaustavljen nadomak end zone Mamuta, a u narednom napadu kvoterbek Timoti Robinson uspeva da pretrči preostalu deonicu od dva jarda, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 14:3.
Zatim je krenula furija, koju je bilo nemoguće zaustaviti. Predvođeni pre svega importima, Polom Luisom i Timotijem Robinsonom, ali i nekolicinom domaćih lidera u timu, ređali su tačdaunove kao na traci i na kraju uspeli da nanesu ubedljiv poraz protivniku i na velika vrata uđu u elitnu konkurenciju.
Već u trećoj deonici tačdaunove su istrčali Makleod i Luis (28:3), a potom su šlag na tortu dodali su Robinson i mladi kvoterbek Milan Jeftić, pasovima ka Ivanu Prskalu i Aleksandru Markoviću.
Foto Aleksandar Romanjski

0 коментара:

Post a Comment