POCINJE SEZONA ZA JUNIORE MAMUTA!

SEZONA POCINJE! Juniori startuju u Sremskoj Mitrovici 21/22 septembra 2013. godine Ovo ce biti drugo ucesce juniora od kad su Mamuti osnovani. Prosli put juniori su igrali 2011. godine. Tada su igrali u grupi sa Vrbas Hantersima i Grofovima iz Novog Knezevca, na zalost su izgubili obe utakmice, ali su tom prilikom stekli dobro iskustvo.

Ovom prilikom smo popricali sa glavnim trenerom ovih momaka Radomirom Drazicem i evo sta je imao da kaze na nasa pitanja:

Kako teku pripreme ovih mladih momaka?

"Pripreme su tekle dosta dobro s obzirom na okolnosti. Vremena je bilo premalo kako bismo momke naucili svemu sto znamo, iako su treninzi bili cesti i intenzivni. Mislim da su momci uspesno savladali osnove ovog sporta, ali usled kratkog vremenskog roka, mislim da takticki jos uvek nismo na nivou ekipa sa kojima cemo se takmiciti. To ce predstavljati i najveci problem u predstojecoj sezoni. Medjutim sigurno je da na teren necemo izaci sa belom zastavicom. Momci imaju duha, i to su dokazali na treninzima i ako ovako nastave za ocekivati je da iz treninga u trening budu sve bolji i bolji. Ponavljam, zadovoljan sam pripremama s obzirom na okolnosti, i od momaka ocekujem da prikazano na treninzima prenesu i na teren."

Sta mislite kako ce proci ova sezona juniora, s obzirom na to kako je prosla prethodna?

"Ova grupa momaka ima veliki potencijal, ali i veliki nedostatak u vidu neiskustva. Vecina nasih momaka je veoma mlada i prvi put se susrela sa ovim sportom pre samo par meseci. Stoga su moja ocekivanja realna. Ocekujem da prikupe neophodno iskustvo igrajuci ovu sezonu, i da svaki put teren napuste uzdignute glave znajuci da su dali sve od sebe. Njihovo vreme tek dolazi, a ovu sezonu cemo iskoristiti kako bi razvili timski duh, osecaj zajednistva i kako bi u godinama koje dolaze bili sve ravnopravniji takmac ekipama koje u ovom uzrastu imaju dobre rezultate."

Popricali smo i sa ofanzivnim koordinatorom i kondicionim trenerom ekipe Branislavom Feketeom i evo njegovih ocekivanja:

"Pripreme za sezonu sto se kondicionog dela tice dobro teku. Zadovoljan sam momcima, posveceni su, motivisani i pokazuju veliku zelju za uspehom i to mi mnogo znaci jer znam da ce dati sve od sebe na svakoj utakmici. Sto se napada tice, imamo dobar sastav koji je brzo shvatio sustinu igre ali treba da se radi jos kako bi se stiglo do zeljenog cilja. U napadu ima momaka koji su igrali seniorsku sezonu i njihovo iskustvo ce posebno doprineti uspehu ekipe. Nadam se da ce iz ove ekipe posle sezone biti momaka koji ce se prikljuciti seniorima. Isto tako mi je vazno da momci ne odustanu od ovog sporta u slucaju neuspeha i nadam se njihovom napredku kako fizickom tako i mentalnom."

Raspored utakmica u sezoni:


1.      kolo – 21. septembar 2013.
 
SEVER
SBB Vukovi – Indians
Sirmium Legionaries – Mammoths
Panthers slobodni

JUG
PBB Wild Boars – Strawberry Celts

Royal Crowns – Golden Bears
Angel Warriors slobodni

2.      kolo – 28. septembar 2013.

SEVER
Mammoths – SBB Vukovi
Panthers – Sirmium Legionaries
Indians slobodni

JUG
Strawberry Celts - Royal Crowns
Angel Warriors – PBB Wild Boars
Golden Bears slobodni

3.        kolo – 12. oktobar 2013.

SEVER
SBB Vukovi – Panthers
Indians – Mammoths
Sirmium Legionaries slobodni

 JUG
Royal Crowns - Angel Warriors
Golden Bears - Strawberry Celts
PBB Wild Boars slobodni

4.         kolo – 19. oktobar 2013.

SEVER
Panthers – Indians
Sirmium Legionaries – SBB Vukovi
Mammoths slobodni

JUG
Angel Warriors - Golden Bears
 PBB Wild Boars – Royal Crowns
Strawberry Celts slobodni

5.          kolo – 2. novembar 2013.

SEVER
Indians – Sirmium Legionaries
Mammoths – Panthers
SBB Vukovi slobodni

JUG
Golden Bears – PBB Wild Boars
Strawberry Celts - Angel Warriors
Royal Crowns slobodni

Dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe ukrstiće se odigravanjem polufinalnih mečeva koji su zakazani za 16. novembar. Pobednici tih utakmica boriće se titulu šampiona Juniorske lige Srbije 24. novembra.






0 коментара:

Post a Comment