POCINJE ZENSKA LIGA!

Pocetak lige zakazan je za 14.09.2013. godine u Pancevu za timove svrstane u grupu sever. U grupu sever spadaju ekipe Panther Ladies iz Panceva, Vojvotkinje iz Novog Sada, Vucice iz Beograda i Orange Tribe iz Kikinde.

Ovim povodom pricali smo sa glavnim trenerom Kikindjanki Robertom Renjijem:

Kako teku pripreme za sezonu?

"Ekipa se dobro pripremila za sezonu, ispravili smo fundamentalne greske, ovoga puta vise smo pazili na tehniku nego na fizicku pripremljenost ekipe, a razlog za to treba traziti u prosirenju rostera, sto je pozitivan znak tj znak napredovanja ekipe kao celine."

Sta ocekujete od sezone?

"Od sezone apsolutno nista novo ne ocekujem. Stari rivali su na terenu i na putu do trofeja. Osim Panthers Ladies-a nema novih ucesnika u ligi. Ekipu Panceva bih istakao kao moguci favoriti tzv. potajni favoriti. Razlog za to lezi bas u tome sto su vrlo lepo, disciplinovano i pre svega timski igrali u Kraljevu. Drugi favorit u grupi je ekipa iz Novog Sada, jer imaju mozda i najkvalitetnije igrace u drzavi, ali mislim da su za jaku tanku nijansu slabiji od Panceva kao ekipa. Beogradske Vucice nisu mnogo menjale roster od prethodnog turnira sto ne znaci da ce rezultati biti isti,naprotiv. Smatram da su oni tim koji moze svima da pomrsi racune."
Pored grupe sever sastavljena je i grupa jug koja se sastoji od ekipa Wild Cats iz Kragujevca, Hawks iz Obrenovca, Kraljice iz Kraljeva i Golden Bears iz Bora. 

"Sa juga jednostavno ne mogu da zamislim da moze neka ekipa da parira Wild Cats-ima,bar ne u ovom trenutku.Kao drugu ekipu istakao bih Obrenovac,ali samo zato sto su devojke igrale musku fleg ligu.U velikoj borbi sa 2 reprize ocekujem da se cvrsto nadmecu sa Kraljicama iz Kraljeva.Vrlo zanimljiv "match up".Ekipi Bora fali masovnost na rosteru,pre svega.Njihove igracice su voljne i zeljne utakmica,i borbe,to se vidi na svakom turniru,i to je za svaku pohvalu",-istakao je Renji i dodao:
"I na kraju da pomenem i svoje devojke, koje su  redovno trenirale i dosta intenzivno. Volja je prisutna u svakom trenutku i to ce se i pokazati na terenu.Poradili smo na disciplini,kako na terenu tako i van njega, jer nam je to bio velik hendikep, do sad.Kao sto sam rekao, bolji smo za 7 novih igraca, sto svakako nije mala stvar. Od novih  igracica ocekujem super predstave onoga sto su naucile tokom priprema, zatim da i starije standardne igrace podstaknu na jos bolje partije i da im pokazu da su ravnopravni konkurenti na svojim pozicijama u timu. Playbook smo ostavili identican skoro, jer "ono sto je dobro,ne treba menjati"."

Da li primate nove clanove, gde i kad?

"Prijem novih igraca je aktuelan i dalje i ocekujem da posle turnira u Kikindi dobijemo jos nekoliko igraca.
Treninzi se odrzavaju: vikendom od 16h na Atletskom terenu,zatim sredom uvece od 21h na sportskom terenu pod reflektorim "Banini" u ulici Ivana Jaksica."
                                                                                       
                                                                                      Raspored turnira u sezoni:
SEVER:
14./15. 09. - Pančevo
28./29. 09. - Kikinda
12./13. 10. - Novi Sad
Beograd

JUG:
14./15. 09. - Kragujevac
28./29. 09. - Kraljevo
12./13. 10. - Obrenovac
Bor

26.10. - Finalni turnir
Iz obe grupe, po dva najbolja tima će proći na finalni turnir.


1 коментара:

Zooooooooooorana Pavlooov je tu tata-mata za ostale igracice.... <3 ^^

Post a Comment