Borba Mamuta i Lavova za baraž

Duel poslednjeg kola Prve lige Srbije grupa Sever, između Kikinda Mammothsa i Vršac Lavova, daće odgovor na pitanje ko je četvrti učesnik baraža za Sporklub Superligu.
U boljoj poziciji su Kikinđani, jer im čak u slučaju pobede Vitezova protiv Grofova u Novom Kneževcu, i poraz manji od 19 poena razlike donosi drugo mesto. Naime, Mamuti, Vitezovi i Lavovi bili bi na deobi drugog mesta, sa tri pobede i dva poraza, a sva tri tima imala bi i isti odnos pobeda i poraza u međusobnim duelima (1-1), pa bi presudila poen razlika. Čak i da izgube sa „minus 18“, Mamuti bi imali najbolju razliku (+13), Lavovi bi bili na +12, a Vitezovi su sa -25 izgubili i teoretske šanse. Ukoliko Vitezovi izgube od Grofova, u baraž će pobednik duela Mamuti – Lavovi.
Mesta za popravni više nema. Očekuje nas najvažnija utakmica sezone, u kojoj ćemo pokazati da nismo slučajno na drugoj poziciji i da nas je poraz u prethodnom kolu, od trenutno najboljeg tima na severu, samo ojačao i dao motiv više da se u najboljem svetlu predstavimo pred domaćom publikom. Neće biti nimalo lako ostvariti zacrtanu pobedu. Dolaze nam povratnici na fudbalske terene, koji su željni igre i novog dokazivanja. Odličan tim iz Vršca ove sezone igra napadački fudbal i siguran sam da će sve učiniti kako bi se našli u trci za Superligu naredne sezone. Naši igrači su svesni važnosti utakmice i u nju ulaze sa velikim motivom i imperativom pobede, a siguran sam da će svako ko bude igrao u subotu u dresu Mamuta ostaviti srce na terenu – rekao je trener i trkač Mamuta, Aleksandar Aćimov.
Posle tri uzastopne pobede, Mammothsi su u prošlom kolu poraženi od Huntersa (20:10), dok su Vrščani muku mučili sa poslednjeplasiranim Grofovima, slavivši tek posle preokreta u poslednjoj četvrtini (16:3).
Do sada smo sa Lavovima odigrali jednu utakmicu, u našoj debitantskoj sezoni, tako da većeg iskustva protiv njih nemamo, ali sam siguran da je naš skauting odradio odličan posao i da ćemo sprečiti glavne atake drugog najboljeg napada naše grupe. Odbrana je spremna da odradi dogovoreni posao, a od napada očekujem da ponovi partiju iz tećeg kola. Favorita u ovoj utakmici ne treba tražiti na papiru, nego na terenu, jer je ulog veliki, a od plasmana u baraž ne treba vam veći motiv. Jedino što obećavam to je prava, ali fer borba moga tima za svaki jard, a pobednika će odlučiti veća želja i trenutna motivisanost. Pozvao bih sporstku publiku da dođe i fer navijanjem pomogne da proslavimo još jednu, najbitniju pobedu ove sezone – kažeAćimov.
Utakmica se igra u subotu, na stadinonu FK Delija u Mokrinu, sa početkom u 17 časova.

0 коментара:

Post a Comment