Krdo protiv legije

- U podnevnom matineu u nedelju 27. maja u Kikindi će biti odigran meč između trenutno vodećih Legionara iz Sremske Mitrovice i domaćih Mamuta. Legionari u ovaj meč ulaze kao favoriti što govori i njihova pozicija na tabeli kao i igra koju su prikazali u prethodnih par nedelja ostvarivši četiri pobede u nizu. Jedna od tih pobeda ostvarena je i nad Mamutima. Uz odličnu igru u odbrani i oslanjanje na sjajnu ofanzivnu liniju u napadu Mitrovčani očekuju nastavak serije. Domaći će nastojati da ih u tome zaustave. U prvom meču koji je odigran tokom aprila meseca, Mitrovčani su uspeli u drugom poluvremenu da slome otpor tada kadrovski oslabljenih Mamuta. Legionari su uspešnim trčanjima lomili i na kraju slomili odbranu Kikinđana, što je uz granitnu odbranu Mitrovčana bilo i više nego dovoljno za konačni trijumf. Mamuti su željni revanša i u ovaj meč ulaze nakon pobede nad Grofovima iz Novog Kneževca kojom su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Rudolf Sabo, hvatač i jedna od bitnih poluga napada Kikinđana je pred ovaj meč istakao:

- U nedelju dočekujemo trenutno prvoplasiranu ekipu naše divizije, što nam daje još veći motiv da ostvarimo pobedu. Nismo na željenoj poziciji, kako smo to zacrtali na početku sezone , ali ćemo se potruditi da svaku narednu utakmicu rešimo u svoju korist. Naravno naša prednost će biti i domaća publika, koja nas uvek podržava u velikom broju, a mi ćemo se truditi da im se odužimo pobedom. Očekujem zanimljivu utakmicu i fer i korektnu borbu sa obe strane.


Ove sezone jedan od najbitnijih igrača u odbrani Mamuta lajnbeker Marijan Lazić je pred nedeljni meč rekao sledeće:

- Mislim da će predstojeći meč sa Legionarima biti mnogo bolji i kvalitetniji nego prethodni. Trenirali smo dobro i očekujem dobru i fer utakmicu. Spremni smo da damo maksimum i obećavamo da ćemo dati sve od sebe na terenu. Nadam se da ćemo pred punim tribinama napraviti iznenađenje kola.

Meč u Kikindi će se odigrati na stadionu fudbalskog kluba ŽAK uz slobodan ulaz.

0 коментара:

Post a Comment