Krdo se revansiralo Celtisima!


Sombor Celtis – Kikinda Mammoths  0:27 (0:6, 0:8, 0:7, 0:6)
Stadion: PIK. Gledalaca: oko 300. Kretanje rezultata: 0:7 Rudolf Sabo trčanje 20 jardi. 0:14 Sabo trčanje 2 jarde, Stanislav Almaši pretvaranje za 2 poena. 0:21 Aleksandar Aćimov trčanje 30 jardi, Mateja Almaši uspešan PAT. 0:27 Branislav Fekete trčanje 3 jarde.
Utakmica je počela žestoko sa obe strane, a odbrane su bile na visini zadataka, ne dozvolivši nijednom timu da se razmahne u napadu. Deset minuta trebalo je gostima da dođu do prvih poena, trčanjem Rudolfa Saboa.
U timu Celtisa osetilo se odustvo dva startna ofanzivna garda Vladimira Sotina i Vuka Bodiroge, koje su zamenili manje iskusni igrači. U žestokoj borbi protiv defanzivaca Kikinđana, napad domaćih nikako nije uspevao da nađe put do protivničke end zone, pa je prvi put u sezoni ostao na nuli.

Kako je vreme odmicalo, gosti su bili sve sigurniji, a odbrana Celtisa se povijala dozvolivši odličnom Sabou da postigne i drugi tačdaun, opet krajem, ovog puta druge deonice. Želeli su Mamuti da pokušaju da pretvore i za dva poena, obzirom da nisu uspeli prilikom prvog tačdauna da poentiraju i uspeli su u tome. Egzikutori su bili kvoterbek Branislav Fekete, koji je sjajno pronašao Stanislava Almašija.
Početak drugog poluvremena, naročito prvih deset minuta, predstavljali su buđenje Celtisa. Žestoko je napad napredovao prema end zoni gostiju, ali kada je trebali zadati završni udarac, zakazala je pas igra i tu se stalo.
Sa druge strane, kada su „namirisali krv“, gosti nisu popuštali. Sa još dva tačdauna do kraja utakmice, po jednim u svakoj od preostale dve deonice, uspeli su da osiguraju pobedu i, obzirom na početak sezone pomalo neočekivano, slave na ovom gostovanju.
Celtisi su posle drugog uzastopnog ubedljivog poraza, u prošlom kolu od Huntersa, sada od Mammothsa, u velikoj i evidentnoj krizi. Brojne povrede startera i odsustva po raznim osnovama mnogih iskusnih igrača, učinili su izbor trenera Pitera Hablija značajno užim, što je u ovom meču i rezultiralo još jednim porazom, kojim su Celtisi izgubili sve šanse za plasman u Superligu naredne godine.
Izvor: SAAF.rs

0 коментара:

Post a Comment