Trka Lovaca i Mamuta za pol poziciju

U derbiju Severa sastaju se dva tima koja su u prva tri kola zabeležila maksimalan učinak, pa žele da u ovom susretu i teoretski odagnaju svaku sumnju u plasman u baraž, ali i da pobedom zauzmu prvo mesto, koje donosi prednost domaćeg terena u plej-of.
Biće to sudar daleko najefikasnijeg napada i najbolje odbrane u ligi. Naime, Lovci su postigli 122 poena, čak 44 više od vršačkih Lavova, dok su primili 20, šest više od Mamuta, koji su sa 67 datih poena treći po efikasnosti.
Očekuje nas težak meč. Kikinđani deluju ozbiljno ove sezone, u naletu su, kako u igračkom, tako i u rezultatskom smislu. Neće nam biti lako da ih zaustavimo i pobedimo, ali ova vrlo mlada ekipa će dati sve od sebe da to učini. Iako ozbiljno oslabljeni ove sezone, smogli smo snage i dobili prve tri utakmice protiv protivnika koji su u tom trenutku bili u punim sastavima i igrali vrlo dobar fudbal, tako da je ova mlada ekipa vrlo brzo naučila kako se pobeđuje. Moral ovih mladića je na visokom nivou. Proveo sam dosta sezona u klubu kao defanzivni koordinator i smatram da je ova postava Huntersa najtalentovanija do sada. Na osnovu svega toga baziramo optimizam pred nedeljni meč, te se nadamo lepom vremenu, punim tribinama i dobrom fudbalu koji će, siguran sam, proći u fer i korektnoj atmosferi – smatra Boris Sekulović, defanzivni koordinator Lovaca.
U prethodnim međusobnim duelima Vrbašani su bili uspešniji, pa će Kikinđani imati motiv više da zabeleže pobedu.
Očekujem bespoštednu borbu na terenu, od prve do poslednje sekunde. Ulog je veliki. Do sada smo i Vrbas i mi zabeležili po tri pobede, ali ovo je definitivno utakmica sezone. Odlazimo na noge najboljoj ekipi u našoj grupi, za koju sam i pre sezone najavio da će biti glavni favorit za prvo mesto. Imaju odlične igrače, lepo uklopljenu i uigranu ekipu, dobre trenere i biće jeko veliki izazov nadigrati sve to. Prošle sezone su nas ubedljivo pobedili, tako da je uloga favorita apsolutno na njihovoj strani. Naravno, mi idemo sa namerom da pobedimo i smatram da imamo šanse za to. Spremamo se jako, sigurno ćemo ostaviti srce na terenu kakav god rezultat na kraju bio, a tim koji se bude bolje snašao i bolje iskoristio greške i nedostatke protivnika će pobediti. Na kraju, tim koji izgubi će i dalje imati šansu da u poslednjem kolu ostvari cilj sa početka sezone, a to je plasman u baraž i odigravanje još jedne dobre utakmice – rekao je Mirko Jočić, glavni trener Mamuta.
Derbi Severa igra se u nedelju na Gradskom stadionu u Vrbasu, sa početkom u 16 časova. I ova utakmica će biti humanitarnog karaktera, jer će sav prikupljeni novac ići deci oboleloj od batenove bolesti.

0 коментара:

Post a Comment